Alhambra Container

Publié le par Annoo

Dansproject: Alhambra Container

However big their hopes and dreams may be...


Ballet - Beweging / MachinesBallet  - choregrafie ©2008
Concept, Scénographie et Direction artistique : Ali SALMI
Assistante chorégraphique : Nathalie SIMON
Danseurs : Vita OSOJNIK, Sylvain REMBERT, Frederico STRACHAN
Conducteurs chariots élévateurs : Marc MUCKENSTURM, Benoît CHAUDET, Bruno UYTTER
Voix /Chant : Bea DESMET, Eva HREN, Diego PAQUÉ
Lumière et Direction technique : Jean MUCKENSTURM
Espaces sonores : Stéphane MARIN
Video :  Michel BAUDON


Een coproductie van MiramirO - Internationaal Straattheaterfestival (Gent), Fira de Tarrega, Coup de Chauffe, AnaMonro Desetnica, Cie Osmosis in het kader van het Europees
netwerk meridians.
www.meridiansnet.org

Europa, het Alhambra voor diegenen die dromen van een beter leven of het nu politieke of economische vluchtelingen zijn. Europa, die probeert om zijn welvaart te behouden en wat niet rendeert, afstoot. Bootvluchtelingen, mensen verstopt in containers die wanhopig proberen om hier te geraken om een graantje van onze welvaart mee te pikken. Het zijn meestal tragische verhalen. Je moet al heel erg gemotiveerd zijn om je land en familie achter te laten in de hoop
op een betere toekomst in Europa. Is dit zo? Lukt dit? Wat zijn hun motieven? Hun overeenkomsten of hun verschillen? Wat met de confrontatie van de verschillende culturen?


Deze multimediale dansvoorstelling is gebaseerd op deze vragen over droom, hoop en desillusie. Choreograaf Ali Salmi wil de vluchtelingenproblematiek verduidelijken door deze in beelden en dans te vertalen. Drie goederencontainers worden op het plein geplaatst door vorkheftrucks. Drie illegale vluchtelingen, elk in hun 'droomdoos', doos van Pandora, verbeelden hun confrontatie met de werkelijkheid in hun zoektocht naar een beter leven.

Stemmen uit het Noorden, Oosten, Zuiden - elk met hun eigen stemtraditie - geprojecteerd op de containers, zorgen voor de soundscape waarop dansers uit dezelfde windstreken zoeken naar een taal om de innerlijke strijd van vluchtelingen naar buiten te brengen.
De confrontatie in een koude container in een vreemde stad zonder familie of vrienden…

bron: www.osmosiscie.com

DO 24 l VR 25 l ZA 26 l ZO 27 JULI
23u tot 24u Sint-Pietersplein

Fotos van de voorstelling volgen.

Publié dans Spaanse muziek

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
M
Toujours le même plaisir de relire tes articles Joke...Réserve nous des surprise dès que tu nous reviendra...On se sent toujours inspiré...<br /> <br /> Bisous !
Répondre