Aventura

Publié le par Annoo





Aventura de groep

Aventura is een muziekgroep met dominicaanse roots (de grpoepsleden zijn afkomstig van Domincaanse Republiek)  afkomstig van New York City. Ze brengen een typische muziekstijl die een mix is van bachata en rmb.  De vrouwlijke stem is afkomstig van Judy Santos .

Bachatakan gedefineerd worden als  muziekin vierkwartsmaat   gecombineerd met een triestige zang over  onderwerpen als liefde.  De oorspronkelijke term die gebruikt werd voor dit genre was dan ook amargue, wat bitterheid betekent. Later werd de term bachata populairder. Een bachata is in het Dominicaans-Spaans een (ongeorganiseerd) feestje of feestgedruis.

Aventura had enige zomers  (2002-2003) geleden een wereldhit met het nummer Obsession.

Het nummer Obsession gaat over een jongen die stapelverliefd is op een meisje, maar die al iemand naast zich heeft lopen. De jongen kan daar niet mee leven en belt het meisje om over zijn obsessie? Door haar te vertellen en haar te overtuigen voor hem te kiezen.

 Behalve dan in Zuid-Amerika, waar dit nummer een oer-klassieker is, zoiets als kleinkust bij ons, . Bij het nummer hoort ook een speciale dans, de Bachata! (
link)

Discografie:

  • Generation Next, 1998
  • We Broke the Rules, 2002
  • Love & Hate, 2003
  • Unplugged, 2004
  • God's Project, 2005
  • K.O.B Live, 2006

Muziekfragmenten: http://www.last.fm/music/Aventura/

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
M
Bonjour Joke !<br /> <br /> Merci pour ton passage sur Myspace !<br /> <br /> J'aime beaucoup Aventura...qui a également fait un feat avec Wisin y Yandel (un duo de reggaeton).<br /> <br /> Excellente journée !<br /> <br /> J'espère que ton blog commence à être connu et que tes visites augmentents !<br /> <br /> BISOUX <br /> <br /> Mario<br /> <br /> Ils ont reçu le prix Lo Nuestro 2005 et 2006 du meilleur groupe tropical.
Répondre